Logo - Desilva - sieć hoteli w Polsce
Logo - Desilva - sieć hoteli w Polsce
close

#bezpiecznyhotel

Wszystkie procedury dotyczące aktualnego działania obiektów Grupy DeSilva, w reżimie sanitarnym związanym z COVID19, powstały zgodnie z przepisami i wytycznymi Ministerstwa Zdrowia / GIS / Ministerstwa Rozwoju. Procedury, ich prawidłowe wprowadzenie oraz działanie, są regularnie monitorowane przez Zarząd Hoteli DeSilva. Obiekty posiadają wszelkie zezwolenia na prowadzenie działalności, zgodnie z zasadami wyznaczonymi przez GIS / SANEPID / HACCP.

 

Każdego dnia dbamy o Wasze dobro najlepiej, jak tylko potrafimy.

Bezpieczna recepcja

• przy stanowisku recepcyjnym może przebywać tylko 1 Gość

 

• wyznaczyliśmy miejsca do zatrzymania się osób oczekujących na obsługę recepcji w odległościach co 2 metry

 

• recepcja obsługuje Gości w jednorazowych rękawiczkach i maseczkach przyłbicach

 

• Check-in odbywa się po wcześniejszym przekazaniu danych gościa drogą mailową lub telefoniczną

 

• zachęcamy Gości do rozliczeń bezgotówkowych, po każdym użyciu przez Gościa terminala kart kredytowych dezynfekujemy urządzenie

 

• po każdym kontakcie z Gościem dezynfekujemy ladę recepcyjną.

Bezpieczne
korytarze i pokoje

• w miejscach ogólnodostępnych zamontowane zostały dozowniki z żelem dezynfekującym

 

• w hotelowych częściach publicznych (klamki, przyciski w windzie i inne) systematycznie przeprowadzana jest dezynfekcja.

 

• każdy pokój po wyjeździe Gościa zostaje wyłączony z użytku na 48 godzin, w tym czasie jest dokładnie dezynfekowany.

Bezpieczne
przestrzenie konferencyjne

• wszystkie sale konferencyjne są regularnie wietrzone

 

• przed salami umieszczone są środki do dezynfekcji rąk

 

• sprzęt konferencyjny – taki jak projektor, laptop, włączniki, sterowniki, klamki – są dezynfekowane

 

• krzesła konferencyjne ustawiane są w bezpiecznych odległościach z zachowaniem 2 metrów odległości

Bezpieczna gastronomia

• wszystkie posiłki przygotowywane i podawane są sterylnie, z zachowaniem najwyższej staranności i wymogów higienicznych

 

• przed wejściem do restauracji należy zachować dwumetrowe odstępy od kolejnego Gościa

 

• stoliki dezynfekowane są w restauracjach po każdym Gościu

 

• restauracje w nowej aranżacji przygotowane są na ograniczoną ilość osób spożywających posiłki w tym samym czasie, z zachowaniem wymaganych odstępów co 2 metry

Bezpieczeństwo
gości

• wchodząc do hotelu nie zapomnij zdezynfekować rąk i nałożyć maseczkę

 

• zachęcamy wszystkich Gości oraz naszych pracowników do uśmiechu na powitanie w zastępstwie uścisku dłoni

 

• prosimy o zachowanie bezpiecznej odległości w kontaktach bezpośrednich

 

• prosimy o niekorzystanie z suszarek do rąk oraz suszarek hotelowych w pokojach

 

• zachęcamy Gości do przestrzegania kodeksu BEZPIECZNE HOTELE DESILVA

 

• preferujemy kontakt z recepcją hotelową za pomocą maila lub telefonicznie

Bezpieczna kadra

• wszyscy pracownicy bezwzględnie przestrzegają zasad pracy w maseczkach ochronnych, rękawiczkach jednorazowych, odzieży ochronnej

 

• każdy pracownik regularnie dezynfekuje swoje narzędzia pracy oraz dba o higienę i czystość rąk

 

• zapewniliśmy precyzyjne szkolenia dla pracowników z zachowania szczególnych środków bezpieczeństwa i wszystkich pracowników hotelu

 

• przed wejściem do obiektu, mierzymy temperaturę każdemu pracownikowi

 

• w przypadku stanu podgorączkowego i objawów chorobowych, pracownik jest natychmiastowo oddelegowany do domu

Book Icon - Desilva - sieć hoteli w Polsce

rezerwuj